U.V. Lampen

U.V. licht: een must voor helder water

UV lampen zijn ervoor om zwevend alg in het water af te doden en zo het water helder te krijgen. Bij veel vijvers is een UV lamp onmisbaar, maar het werkt alleen in combinatie met een goed vijverfilter omdat de afgestorven algen door het filter verder afgebroken moeten worden.

Twentevis verkoopt UV lampen van 30 en 55 Watt. Als vuistregel nemen we 1Watt per m3 water van de vijver, maar overdaad schaadt nooit!!!!

De UV-lampen die Twentevis verkoopt zijn te verkrijgen in een buisdiameter van 75, 110,125,160 en 200 mm zowel in UV bestendig PVC als in RVS.

Voor een UV lamp geldt hetzelfde als voor een filter.

“Hoe langer de verblijftijd van het water in de lamp, des te beter de werking”!!!

Daarom verkopen wij geen lampen onder de 75 mm diameter, dit in tegenstelling tot de goedkope merken die verkrijgbaar zijn in kleinere diameters. Hiervoor geldt, de stroomkosten zijn gelijk maar de werking is minimaal.

Ook zijn onze UV lampen uitgerust met speciale veiligheidstransformatoren die het mogelijk maken om de lamp zonder kwartsbuis in het water te hangen. Dit heeft als voordeel dat de UV straling voor 100% benut wordt terwijl een kwartsbuis 40% van de UV straling tegenhoud en als er aanslag op de kwartsbuis komt houdt deze zelfs 80% van de straling tegen.

Verder heeft Twentevis als enigste in Nederland de mogelijkheid om UV lampen uit te rusten met een speciale transformator die het stroomverbruik halveert. Een Pro Clear UV lamp van 55 watt neemt 168 watt uit het stopcontact.

Onze nieuwe transformator neemt slechts 62 watt uit het stopcontact en bespaart per jaar 100 euro aan stroomkosten.

Daarnaast hebben wij nog een nieuwe hoogfrequente UVC unit, deze lamp van 55 watt neemt slechts 42 Watt op en de UV lamp heeft hierdoor een levensduur die 2 keer zo lang is als een gewone UVC unit.

Besparing is 125 euro per jaar aan stroomkosten en 30 euro aan vervanging UV lamp, dus 155 euro per jaar besparing.