Deutsch (DE-CH-AT)
U bevindt zich hier: Home | Koi | Ozon installaties

Ozon installatie

Voor écht helder water adviseren wij een ozon installatie!

Over Ozon bestaan veel vooroordelen die ontstaan door onvoldoende kennis omtrent de werking van Ozon, daarom willen we u door middel van deze tekst wat meer informeren over de werking van ozon.

Ozon is een natuurlijk product dat vrijkomt tijdens onweer. Het is geioniseerde zuurstof (O2) dat onder stroom geioniseerd wordt tot O3. Dit ozon is zeer reactief en dood zweefalg, zwevende organische stoffen en bacteriën.

Ozon is niet noodzakelijk voor de vijver maar resulteert wel in extreem helder water en het zorgt voor extra inbreng van zuurstof in het water. Om de inbreng van Ozon beter te laten verlopen en de veiligheid van de vissen te garanderen is het noodzakelijk om een reactor te plaatsen om de ozon in het water op te lossen. Een opstelling van deze reactor in combinatie met een ozon apparaat staat in onze verkoopruimte.

De ozon is zeer reactief en reageert alleen in de reactor, zodat deze geen effect heeft op de vissen maar uitsluitend de waterkwaliteit verbeterd.

Onze ozonapparatuur heeft nieuw ontwikkelde ozonelectroden en heeft geleid tot een veel betere en efficiëntere productie van ozon. Voor een vijver van 25 m3 is slechts 8 gram ozon per uur nodig en dit kost u slechts 85 Watt.

Voor meer info verwijzen wij u naar de handleiding die verkrijgbaar is bij Twentevis en staan wij uiteraard klaar om uw vragen te beantwoorden.